Pretty me - unieke handgemaakte sieraden en meer....

dinsdag 16 augustus 2011

Weer eens wat anders

Vorige week liep ik door de supermarkt om te bedenken wat ik weer eens moest gaan maken. Meestal kom ik dan uit op een woksausje met een roerbakgroentemix en wat kalkoen of vis. Maar het was bewolkt, maar redelijk warm en dan krijg ik vaak zin in iets mediterraans. Had een tijdje terug ook al paëlla gemaakt met zo'n KN*RR Wereldgerecht. Was op zich wel lekker.... maar ik weet uit ervaring dat het echt vele malen lekkerder is als je het helemaal zelf maakt. Ik ben opgevoed in een sperziebonen-uit-blik-gezin, heb mijn kookkennis aardig kunnen verrijken door veel kookprogramma's en boeken te lezen. Maar een pasklaar traditioneel paëlla-recept heb ik niet in mijn hoofd zitten.  Ik besloot de gok te nemen en gewoon op mijn gevoel af te gaan. Ik kocht gewoon wat me lekker leek en ging thuis lekker op mijn gemakje aan de gang. Het uiteindelijke resultaat vond ik zo lekker, dat ik het graag met jullie wil delen. Ik heb gebruik gemaakt van diepvriesvis, waardoor het ook nog eens zeer betaalbaar is

Dus bij deze:
Mijn recept voor romige low-budget paëlla (4 personen)
Ingrediënten
*risottorijst 300 gr
*2 visbouillonblokjes
*water 750 ml
* fruitige witte wijn 250 ml
*2 buisjes saffraan
*2 teentjes knoflook, geperst
*1 rode ui, fijn gesnipperd
* 1 rode paprika, fijngesneden in blokjes
* 1 courgette, fijngesneden in blokjes
* 150g kipfilet in kleine blokjes
* halve chorizo-worst, in kleine blokjes
* 200g diepvries koolvisfilet, (half)ontdooid in kleine blokjes
*150 g diepvries zalmfilet, (half) ontdooid in kleine blokjes
* roomboter en olijfolie

Bak de kipfilet in een mengsel van half roomboter, half olijfolie. Als deze bruin is, doe dan de chorizo erbij totdat de kip helemaal gaar is en de chorizo lekker uitgebakken. Leg apart op een bord en giet overtollig vet af.
Fruit de ui glazig in het overgebleven bakvet, doe dan de paprika, knoflook en courgette erbij. Bakken totdat de groente zacht is. Maak ondertussen de bouillon van 750 ml. water en 2 bouillonblokjes. Giet 250 ml wijn erbij in de maatbeker. Gooi de rijst en saffraan bij de groente, roeren tot alle rijst bedekt is met een laagje vet.
Voeg de boullion in kleine delen toe, steeds tussendoor roeren tot al het vocht door de rijst is opgenomen. Dit duurt 15tot 20 minuten. De rijst mag nog een klein beetje bite hebben.
Gooi dan de vis erbij, roeren totdat de vis gaar is. Als laatste de kip en chorizo erdoor roeren.
Als je het gerecht niet romig genoeg vindt, roer en dan nog een beeytje boter door. Zwarte peper toevoegen naar smaak. Zout is niet nodig., omdat je al bouiiloonblokjes erdoorheen hebt gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten